MOSEHUSET - Psykologisk Konsultation

DP-Logo
web_04

Psykoterapi med børn

Bærer dit barn på svære følelser som angst, sorg, tristhed eller vrede? Så kan Psykoterapi være en god idé.

Psykoterapi kan gavne, hvis du ikke kan hjælpe dit barn med almindelig omsorg, eller hvis dit barn har svært ved at udtrykke sine følelser. Det kan også være, at dit barn udtrykker følelserne på måder, som bare gør tingene endnu værre.

Jeg har i 10 år arbejdet med børn gennem psykoterapi. Børnene er kommet med så forskelligartede problemer som angst, skolevanskeligheder, tristhed og følgevirkninger af seksuelle overgreb. Jeg desuden haft mange samtaler med teenagere, som er kommet i konflikt med deres forældre.

Hvordan foregår psykoterapi med børn? Psykoterapi med børn kan være en samtale, som selvfølgelig er tilpasset barnets sproglige verden. Nogle gange er det dog lettere for børn, ikke mindst de små, at udtrykke sig via leg, tegninger eller for eksempel modellervoks.

Den helt store forskel mellem psykoterapi med børn og voksne er dog, at barnets omgivelser altid må inddrages, hvis hverdagen skal blive anderledes. Derfor er samtaler med forældrene (eller plejefamilien eller institutionen) altid en integreret del af psykoterapi med børn.

Hvor længe varer psykoterapi med børn? Forløbene kan vare alt imellem 1-2 samtaler og 2 år; det sidste er dog meget sjældent.